Alpha

Är du en sökare eller en person med en andlig längtan? Är du intresserad av samtal och diskussioner? Vill du veta mer om kyrkan och önskar en djupare gemenskap, eller kanske bara är lite nyfiken på vem Jesus var och är?

Då är Alpha något för Dig!

Alpha är en grundkurs om kristen tro som är öppen för alla då vi äter en smörgås och fikar, lyssnar till ett föredrag och samtalar.

Alpha startade i Storbritannien när den anglikanska kyrkan insåg att den hade svårt att kommunicera det kristna budskapet med nutida människor på ett relevant sätt. Idag är Alpha spritt över hela världen, så också i Sverige.

För mer info, se hemsidan för Alpha Sverige

Den 27 februari 2019 kl 18-20 kör vi igång en ny Alphakurs i Korskyrkan! Du är välkommen att prova-på första kvällen och se om det är något för dig. Alla samlingar hålls i Korskyrkans nedre plan. Parkering finns på gården med infart från Tingshusplatsen. Kursen är kostnadsfri.

Varje samling börjar med en enkel måltid. Sedan följer en presentation av kvällens ämne, varefter vi samtalar om de frågor som kommer upp.

Kvällarnas teman är följande:

27/2 – Vem är Jesus?
6/3 – Varför måste Jesus dö?
13/3 – Hur kan jag vara viss om min tro?
20/3 –  Varför ska man läsa Bibeln och hur?
27/3 – Varför ska man be och hur?
3/4 – Den helige Ande
10/4 – Hur leder Gud oss?
17/4 – Helar Gud idag?
24/4 – Vad ska vi ha kyrkan till?
8/5 – Hur kan jag göra det bästa med resten av mitt liv?

Välkommen att anmäla intresse till
Evert Sundström: 070-910 90 48, ingvert@sundstrom.be